Iată că se apropie ultima zi a anului și este momentul să te gândești la ce fel de friptură de porc vei prepara pentru Revelion.

Da, știu că abia a trecut copioasa masă de Crăciun și oboseala de a face delicioasa friptură de curcan și numeroasele prăjituri de casă nu a trecut complet, dar cei apropiați așteaptă de la tine să fii din nou la înălțime și să prepari alte mâncăruri și prăjituri gustoase cu care să-i delectezi…

Prin urmare, pune-ți șorțul de bucătărie, suflecă-ți mânecile și încinge cuptorul! Dar, mai întâi, plănuiește cu grijă ce ai de gând să faci ca să nu fii copleșită de prea multe lucruri de făcut!

Friptură de porc la cuptor

Friptură de Porc de Revelion
Friptură de Porc de Revelion

În România, este de neconceput să planifici o masă de Revelion fără o fragedă și suculentă friptură de porc la cuptor. Pe bună dreptate, cine vrea să petreacă noaptea magică dintre ani fără să guste din carnea de porc care-ți răsfață papilele gustative și te înveselește pe loc? Poate doar cei mai înverșunați vegetarieni, dar lor poți să le pregătești altceva sau să nu-i inviți deloc la masă dacă sunt prea cârcotași!

Ei bine, dificultatea de a face savuroasa friptură de porc nu constă neapărat în prepararea acesteia, ci, mai curând, în a alege felul de carne din care gătești friptura. Pe bună dreptate, cum poți alege între o ceafă de porc suculentă, un cotlet de porc apetisant sau un mușchiuleț de porc fraged? Ca să nu mai pomenesc de savuroasa costiță de porc sau sățiosul ciolan de porc!

Cu toate că ai vrea să le faci pe toate deodată, te sfătuiesc să alegi cu grijă tranșa de carne de porc pe care o gătești. Gândește-te nu numai la carnea care îți place ție cel mai mult, dar și la preferințele comesenilor și alege tipul de friptură care va fi pe placul tuturor!

Acum, după ce ai decis ce fel de friptură de porc gătești, este cazul să te decizi și cum o prepari. Cu siguranță ști că ai numeroase ingrediente la dispoziție care să facă friptura ta memorabilă și lăudată de fiecare comesean.

Dacă vrei să faci ceva cu totul deosebit pentru Revelion, poți prepara o ruladă de porc din cotlet umplut cu cârnați afumați, cu ciuperci și cașcaval, sau cu carne tocată și murătură (felul ăsta chiar te-a surprins, nu-i așa?). Un meniu deosebit este și cel care cuprinde nobilul mușchiuleț de porc umplut cu carne tocată și ciuperci.

Ca să duci friptura de porc la perfecțiune poți marina carnea de porc în vin sau bere. Cotletul sau mușchiulețul sunt mai gustoase dacă le gătești cu vin, în timp ce costița sau ceafa sunt magnifice dacă le marinezi în bere, blondă sau neagră, după preferință…Iar dacă vrei să fi asemuită unui bucătar șef de renume mondial, poți să macerezi carnea în prealabil în rom negru, whisky, coniac sau chiar țuiculiță autohtonă!

Dacă ți se pare că exagerez, poți alege o rețetă de friptură de porc rafinată dar care se prepară foarte ușor și fără ingrediente prea multe. Pur și simplu, poți adăuga în tavă niște mere sau dovleac plăcintar și să faci o friptură care îi va face pe oaspeți să te laude de cum o vor vedea! Nu mai pomenesc de gustul delicios de carne suculentă care se combină cu dulceața mărului sau dovleacului copt și îi va face pe toți să suspine de plăcere…

În cazul în care mărul și dovleacul nu îți sunt pe plac, le poți înlocui cu ciuperci și fasole verde, proaspete sau din conservă. Varianta cu legume din conservă îți va economisi mult timp, deci merită să o iei în considerare!

Oricare e rețeta de friptură de porc la cuptor pe care o vei alege pentru masa ta de Revelion, prepar-o cu timp și dragoste iar atunci, cu siguranță, rezultatul va fi uimitor! Deci, tu ce friptură de porc prepari pentru Revelion?

La Mulți Ani tuturor celor care urmăresc www.retetedecasa.com și mult spor la prepararea mâncărurilor și prăjiturilor pe care le vei servi la masa de Revelion!

Scrie în secțiunea de mai jos părerea ta despre cum vei pregăti casa de Revelion și ce fel de mâncare și prăjitură vei face!

Mai multe despre sărbătoarea din noaptea de Revelion în diverse locuri ale lumii poți citi aici (în limba engleză).

Comentarii (e necesar să fii logat pe Facebook să postezi)

Abonează-te la YouTube!