Papanași Fierți cu Brânză de Vaci

Rețete de papanași cu brânză tradiționali – cum se fac papanași fierți cu brânză de vaci în 14 pași simpli ca la mama acasă.

Rețetă de papanași tradiționali să prepari un desert cu ingrediente simple și gustoase precum brânză dulce de vaci, smântână și dulceață.

Învață în acest video cum să faci papanași fierți folosind o simplă și gustoasă rețetă de papanași cu brânză de vaci! POFTĂ BUNĂ!

Papanași fierți cu brânză de vaci – video ?

Cum ți-a plăcut rețeta?

Apasă pe o stea să o evaluezi!

Evaluare medie 4.8 / 5. Număr de voturi: 4

Nici un vot până acum! Fii primul care evaluează rețeta!

Din moment ce ți-a plăcut rețeta...

...urmărește Rețete de Casă pe canalele media!

Ne pare rău că nu ți-a plăcut rețeta!

Spune-ne de ce!

Cum putem să o facem mai bună?

Ce ingrediente sunt necesare să faci papanași fierți cu brânză de vaci? ❓

Brânză Dulce de Vaci

1) 2 l de apă
2) 1 linguriță sare
3) 50 gr unt
4) 100 gr pesmet cu granulație fină
5) 250 gr brânză de vaci sau ricotta
6) 1 ou
7) 1 linguriță esență de vanilie
8) 2 linguri + 2 linguri de făină
9) 2 linguri griș
10) 1 linguriță/papanaș de gem de afine (poți folosi și alt tip de gem dulce-acrișor cum ar fi dulceață de vișine, gem de zmeură și altele)
11) 1 lingură de smântână/papanaș
12) zahăr pudră după gust

Cum se fac papanași fierți pas cu pas? ❓

Papanași Fierți cu Brânză de Vaci

1) pune apa într-o cratiță mare, apoi pune-o pe aceasta pe aragaz la temperatură mică-medie, adaugă sare, amestecă și așteaptă până apa este fierbinte
2) între timp, pune untul într-o tigaie pe foc mediu și așteaptă până se topește
3) adaugă pesmet în tigaie și prăjește aproximativ 2 minute sau până ce pesmetul este auriu, amestecă continuu să nu se ardă
4) pune brânza de vaci într-un bol, apoi sparge deasupra un ou
5) adaugă în bol esența de vanilie, 2 linguri de făină și grișul, apoi amestecă ingredientele manual ca în videoclip până obții o compoziție omogenă
6) presară circa 2 linguri de făină pe suprafața de lucru, pune pe ea aluatul, frământă-l un pic, apoi fă un rulou de circa 10-15 cm diametru
7) taie ruloul în inele de 1-2 degete grosime (încearcă să le tai cât mai egale)
8) întinde inelele de aluat în formă de disc ca în videoclip și fă o mică cavitate în mijloc
9) când apa este fierbinte, pune aluatul de papanași în apă și așteaptă să se ridice la suprafață
10) după ce papanașii s-au ridicat, fierbe-i aproximativ 2 minute, apoi scurge-i de apă și pune-i în tigaia cu pesmet prăjit
11) învelește papanașii cu pesmet pe toată suprafața
12) pune câțiva papanași fierți cu brânză de vaci pe farfurie, apoi pune o linguriță de gem de afine în cavitatea din mijloc
13) pune o lingură de smântână pe fiecare papanaș, apoi presară deasupra zahăr pudră după gust
14) servește acești delicioși papanași fierți cu brânză de vaci cât timp sunt calzi

Sfaturi de gătit despre rețeta de papanași fierți cu brânză de vaci ?

Gogoșile sunt printre cele mai populare rețete de prăjituri în toată lumea. Există o mulțime de rețete de gogoși cu diferite ingrediente, în funcție de gustul local.

Majoritatea oamenilor știu despre rețeta de bază de gogoși care se face cu aluat prăjit și diverse umpluturi.

Eu prezint o rețetă de rară de gogoși, și anume papanași cu brânză de vaci, care este tipic românească. Această rețetă include brânză dulce de vaci în aluat.

Brânza dulce folosită de mine este un tip de brânză de vaci mai uscată. Este foarte asemănătoare cu brânza ricotta, așa că o poți folosi pentru a face papanași cu brânză.

Există două tipuri de papanași – unul se face prin prăjire (papanași moldovenești), celălalt se face prin fierbere, care se prepară în Ardeal și Banat. Eu îți arăt cum să faci papanași fierți cu brânză de vaci, deoarece aceasta este varianta mai puțin cunoscută și puțini știu să o facă corect.

Ambele tipuri de papanași cu brânză sunt foarte gustoase. Acesta este motivul pentru care sunt foarte apreciați în toată țara.

Chiar dacă pare o rețetă specială cu rezultate spectaculoase, acest desert nu este servit doar de sărbători, ci este făcut regulat.

În ceea ce privește dulceața, în mod tradițional, rețeta include gem de afine, deoarece are un gust dulce-acrișor. Dacă nu ai sau nu îți place acest tip de dulceață, îl poți înlocui cu un alt gem similar, cum ar fi gemul de vișine, gemul de zmeură, etc.

Pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când faci acest desert, îți recomand să folosești doar brânză foarte proaspătă.

Un alt sfat pe care ar trebui să-l urmezi este să nu fierbi papanașii prea mult, deoarece se vor întări dacă îi fierbi excesiv. Aproximativ două minute este timpul de fierbere indicat după ce au ieșit la suprafața apei.

De asemenea, este foarte important să fierbi papanașii într-o cantitate mare de apă, pentru a evita lipirea una de alta.

Poftă bună la papanași fierți cu brânză de vaci!

Mai multe informații despre papanași sunt disponibile aici.

Abonează-te la YouTube!