Mâncare de Varză Murată cu Smântână

Rețete de varză murată călită la tigaie – cum se face mâncare de varză murată cu smântână în 5 pași simpli ca la mama acasă.

Rețetă de varză călită să gătești o mâncare de varză acră cu smântână și alte ingrediente simple și delicioase.

Învață în acest video cum se face mâncare de varză murată cu smântână folosind o simplă și gustoasă rețetă de varză acră prăjită la tigaie!

SUPER DELICIOASĂ rețetă de mâncare oferită de www.retetedecasa.com! POFTĂ BUNĂ! ?


Mâncare de varză murată cu smântână – video 📺

Cum ți-a plăcut rețeta?

Apasă pe o stea să o evaluezi!

Evaluare medie 4.5 / 5. Număr de voturi: 6

Nici un vot până acum! Fii primul care evaluează rețeta!

Din moment ce ți-a plăcut rețeta...

...urmărește Rețete de Casă pe canalele media!

Ne pare rău că nu ți-a plăcut rețeta!

Spune-ne de ce!

Cum putem să o facem mai bună?

Ce ingrediente sunt necesare să gătești mâncare de varză murată cu smântână? ❓

Varză Murată Tocată pentru Mâncare de Varză Murată Călită la Tigaie

1) 500 gr varză murată
2) 2 linguri de ulei de floarea soarelui
3) 1 linguriță cimbru uscat
4) 1/2 linguriță coriandru pudră
5) 200 gr smântână 12%
6) piper negru măcinat după gust

Cum se face mâncare de varză murată cu smântână pas cu pas? ❓

Mâncare de Varză Murată cu Smântână

1) toacă varza murată și pune-o în tigaie
2) pune tigaia pe foc iute și adaugă 2 linguri de ulei
3) presară cimbru și coriandru peste varză și amestecă ingredientele
4) când varza s-a prăjit ușor adaugă smântâna, redu temperatura, asezonează mâncarea cu piper după gust și mai așteaptă până ce mai dă un clocot (1-2 minute)
5) oprește focul, pune capacul pe tigaie și mai așteaptă 5 minute înainte de servire (recomandat)

Sfaturi de gătit despre rețeta de mâncare de varză murată cu smântână ?

Delicioasa varză acră este nelipsită din bucătăria mea începând din toamnă și până primăvara târziu. O folosesc să prepar diverse rețete de mâncare de toate felurile – ciorbă, mâncare, garnitură și chiar salată.

Cu siguranță, fiecare dintre voi are o rețetă de mâncare de varză acră pe care o preferă și o gătește adesea. Mie îmi plac foarte mult toate rețetele care conțin acest ingredient, așa că mi-ar fi tare greu să aleg o rețetă preferată!


Dintre multele rețete cu varză acră, pe această pagină vă prezint una foarte simplă și rapidă – varză călită la tigaie cu smântână. Este cu adevărat ușor să o gătești și nu ai nevoie decât de vreo 15 minute ca să o servești!

În rețetă mea, în afară de cimbru, folosesc coriandru să adaug mai multă aromă mâncării, dar se poate folosi și alt condiment în loc, cum ar fi chimen sau chiar ghimbir.

Această mâncare de varză acră călită la tigaie se poate servi ca fel de mâncare pricipal, fără alte ingrediente, sau se poate folosi ca și garnitură alături de diverse feluri de mâncare cu carne.

Spre exemplu, mie îmi place foarte mult să servesc cârnați prăjiți, fie proaspeți, fie afumați, lângă acest fel de mâncare.

Dacă ai la îndemână un rasol afumat, îți propun să gătești friptură din rasol la cuptor și să o servești împreună cu varza prăjită la tigaie și înnobilată cu smântână. Atenție să nu ghiftuiești prea tare deoarece este așa de bună combinația asta că te vei opri cu greu din mâncat!

Dacă carnea afumată sau rasolul nu sunt pe lista ta de mâncăruri preferate, o altă sugestie este să prepari varză acră călită cu smântână și să o servești cu friptură din cap de piept de porc la capac. Este un adevărat festin și acest fel de mâncare!

Dacă nu dorești să mănânci carne, poți doar să fierbi câțiva cartofi și să-i servești cu varza murată călită. Cu siguranță, îți va plăcea și această mâncare!

Desigur, multe alte combinații de mâncăruri delicioase sunt posibile folosind această rețetă versatilă de varză murată. Ție care combinație ți se pare cea mai potrivită? Scrie mai jos, în secțiunea de comentarii, care este părerea ta!

Se poate face mâncare de varză cu smântână doar cu varză acră? ❓

Nu, se poate folosi și varză dulce. Mâncarea se gătește identic, doar că se toacă varză dulce, albă sau roșie, în loc de varză murată.

Poftă bună la mâncare de varză murată cu smântână!

Mai multe rețete de varză murată călită ➕

Vezi cum se face mâncare de varză murată de post!

Mai multe informații despre varza murată sunt disponibile aici (în limba engleză).

Abonează-te la YouTube!