Foietaj cu Gem de Caise

Rețete de foietaj cu gem – cum se face foietaj cu gem de casă în 5 pași simpli ca la mama acasă.

Rețetă de foietaj cu gem de caise sau alt tip de dulceață de fructe să faci prăjitură cu foietaj cumpărat congelat și alte ingrediente simple și delicioase.

Învață în acest video cum se face foietaj cu gem folosind o simplă și gustoasă rețetă de prăjitură de casă cu gem și foietaj congelat cumpărat!

SUPER DELICIOASĂ rețetă de prăjitură de casă oferită de www.retetedecasa.com! POFTĂ BUNĂ! 👌


Foietaj cu gem – video 📺

Cum ți-a plăcut rețeta?

Apasă pe o stea să o evaluezi!

Evaluare medie 4.2 / 5. Număr de voturi: 18

Nici un vot până acum! Fii primul care evaluează rețeta!

Din moment ce ți-a plăcut rețeta...

...urmărește Rețete de Casă pe canalele media!

Ne pare rău că nu ți-a plăcut rețeta!

Spune-ne de ce!

Cum putem să o facem mai bună?

Ce ingrediente sunt necesare să faci foietaj cu gem? ❓

Gem de Caise

1) 400 gr aluat foietaj congelat cumpărat
2) gem de fructe (preferabil, preparat acasă)
3) zahăr pudră (opțional)

Cum se face foietaj cu gem pas cu pas? ❓

Foietaj cu Gem de Caise

1) desfă aluatul de foietaj din ambalaj și taie pătrățele cu latura de circa 10 cm
2) pune câte o linguriță de dulceață pe fiecare pătrățel de aluat
3) îndoaie pătrățelele de aluat, presează ușor în două puncte fără să lipești marginea complet, apoi pune-le într-o tavă cu hârtie de copt astfel încât să rămână spațiu între ele
4) pune tava în cuptorul preîncălzit la 250 C și așteaptă să se rumenească aluatul (circa 10-15 minute)
5) așteaptă până prăjitura cu gem se răcește complet, apoi presară zahăr pudră (opțional)

Sfaturi despre rețeta de foietaj cu dulceață 🔎

Rețeta de foietaj cu dulceață este foarte ușor de preparat, nu necesită multe ingrediente și este gata în timp scurt. Prin urmare, este una dintre cele mai populare rețete de desert din România.

Prăjitura cu gem se poate prepara cu diferite tipuri de dulceață, cele mai populare fiind dulceața de caise și gemul de prune. Foietajul cu gem are un gust foarte bun și dacă îl umplem cu gem de pere sau peltea de gutui.


Recomand să consumi prăjitura cu dulceață în aceeași zi în care o prepari deoarece aluatul de foietaj congelat se usucă până a doua zi.

Beneficii gem pentru sănătate ⚕️

Beneficii pentru Sănătate - Știai că?

Gemul și dulceața ar putea opri din evoluție tumorile canceroase, potrivit unor noi studii care atestă faptul că un agent folosit la prepararea celor două produse are proprietăți anticancerigene. Atât dulceața, cât și gemul conțin pectină, care blochează dezvoltarea cancerului.

Noile cercetări arată că, în condiții prielnice, pectina eliberează un fragment molecular cu proprietăți anti-cancer.

Fragmentul produs se leagă de galectin 3, o proteină care influențează toate etapele de progresie a cancerului. Această legătură cu galectin 3 poate afecta capacitatea de dezvoltare a celulelor maligne, potrivit noului studiu.

Modificarea pectinei utilizată în gemuri și dulcețuri ar putea produce astfel un efect anti-cancer. Tratamentele deja folosite de industria alimentara pentru a modifica pectina favorizează producerea fragmentului identificat.

În prezent, nu este foarte clar dacă fructele și legumele neprelucrate conțin pectină într-o formă care poate combate cancerul. Cea mai mare cantitate de pectină vine din coaja fructelor citrice și din pulpa de mere.

Gemul și dulceața previn riscul de cancer (https://www.csid.ro/health/sanatate-health/gemul-si-dulceata-previn-riscul-de-cancer-3324700/)
Beneficii pentru Sănătate - Știai că?

Dar dulceața de casă sau cea de pe rafturile de lemn ale băcăniilor românești cu produse naturale reprezintă o sursa de vitamine, minerale și antioxidanți numai bună pentru zilele geroase ce ne așteaptă. Desigur, îmi poți spune că zahărul conținut nu este sănătos, dar contează foarte mult și cantitatea în care consumi dulceața de casă – ca pe un desert, nu ca pe un fel principal.

Există, totuși, câteva secrete pentru ca fructele delicioase din dulceața de casă să-și păstreze toate elementele nutritive în stare intactă: să fie preparate în cantități mici și la o căldură de maxim 70°, unele fructe (cum ar fi prunele) trebuie puse cu pielita pentru a nu se înlătura fibrele, vitaminele și antioxidanții esențiali, dulceața de casă se pune în borcane extrem de curate care trebuie sigilate bine și depozitate într-un loc uscat.

Dulceața de casă – sănătoasele provizii dulci pentru iarnă (https://www.doarnatural.ro/dulceata-de-casa/)

Poftă bună la foietaj cu dulceață!

Mai multe informații despre diverse tipuri de foietaj sunt disponibile aici.

Abonează-te la YouTube!