Cum sa Fac Carnati Proaspeti la Cuptor fara Ulei

Rețete de cârnați la cuptor – cum să fac cârnați proaspeți la cuptor fără ulei în 5 pași simpli ca la mama acasă.

Rețetă de mâncare simplă să prepari cârnați proaspeți cu ingrediente simple și gustoase.

Învață în acest video cum să faci cârnați proaspeți prăjiți la cuptor folosind o simplă și delicioasă rețetă de mâncare la tavă.

SUPER DELICIOASĂ rețetă de cârnați prăjiți oferită de www.RetetedeCasa.com! 👌

Cârnați proaspeți la cuptor – video 📺

Cum ți-a plăcut rețeta?

Apasă pe o stea să o evaluezi!

Evaluare medie 4.1 / 5. Număr de voturi: 39

Nici un vot până acum! Fii primul care evaluează rețeta!

Din moment ce ți-a plăcut rețeta...

...urmărește Rețete de Casă pe canalele media!

Ne pare rău că nu ți-a plăcut rețeta!

Spune-ne de ce!

Cum putem să o facem mai bună?

Ce ingrediente sunt necesare să faci cârnați proaspeți la cuptor? ❓

Cârnați Proaspeți

1) 1,5 kg cârnați proaspeți de porc, vită, sau amestec de carne de porc cu vită

Cum se fac cârnați proaspeți la cuptor pas cu pas? ❓

Cum sa Fac Carnati Proaspeti la Cuptor fara Ulei

1) pune hârtie de copt într-o tavă, apoi așează cârnații în ea astfel ca să rămână puțin loc între ei
2) pune tava în cuptorul preîncălzit la temperatura maximă
3) prăjește cârnații până se rumenesc deasupra
4) scoate tava din cuptor, întoarce cârnații pe partea cealaltă, pune tava înapoi în cuptor și așteaptă să se rumenească uniform
5) scoate tava din cuptor și servește acești delicioși cârnați la cuptor cât sunt fierbinți

Sfaturi de gătit despre rețeta de cârnați proaspeți la cuptor 🔎

Cui nu-i place să mănânce cârnați prăjiți? Cred că foarte puțini iubitori de carne de porc ar spune că nu le place să savureze o bucată de cârnat prăjit suculent și fraged!

Cârnații prăjiți sunt printre cele mai preferate rețete de mâncare în multe părți ale globului, inclusiv în România.


Prăjirea cârnaților se poate face în două moduri folosind un aragaz. Prima modalitate este să-i prăjești în tigaie cu ulei sau untură, a doua posibilitate este utilizarea cuptorului și prăjirea acestora fără ulei sau untură!

Cei care au cuptor cu funcție gril pot opta pentru prăjirea cârnaților asemănător cu prepararea cârnaților pe grătarul cu cărbuni, singura diferență fiind că aceștia nu vor avea gustul afumat specific celor gătiți pe jar.

Desigur, unei persoane experimentate i s-ar putea părea hazlie vizionarea unui tutorial video despre cum să prăjești cârnați proaspeți la cuptor.

Cu certitudine, gătirea cârnaților prin prăjire este foarte simplă, dar totuși trebuie să ști câteva reguli de bază ca să faci erori car ar putea duce la rateuri.

Primul sfat de gătit când gătești cârnați proaspeți, fie în tigaie, fie la tavă, este să nu-i crestezi. Dacă tai membrana cârnaților, umplutura se va revărsa și în loc de cârnați prăjiți vei obține chiftele!

Al doilea sfat este să nu stropești sau ungi cârnații cu ulei. Pe lângă că tot cuptorul se va unge datorită faptului că uleiul încins va stropi violent, uleiul va usca membrana cârnaților, aceasta se va rupe și cârnații prăjiți vor fi inestetici.

Al treilea sfat de gătit pentru prepararea cârnaților proaspeți la tigaie este să cumperi cârnați de calitate, fără conținut ridicat de apă. În mod normal, cârnatul proaspăt nu trebuie să conțină atât de multă apă încât să se elimine în timpul prăjirii.

Dacă totuși cârnații elimină apă, scurge-o din tavă înainte să întorci cârnații pentru că, dacă nu procedezi în felul acesta, cârnatul va fierbe în loc să se prăjească și va avea un gust și o consistență neplăcute!

Cârnații prăjiți la cuptor se pot servi în diferite feluri. De multe ori, mie îmi place să mănânc cârnați fripți doar cu muștar și o bucată de pâine proaspătă. Uneori, înlocuiesc muștarul cu ketchup sau sos de hrean.

A doua posibilitate este să servești cârnați rumeniți în cuptor alături de diverse garnituri ca să obții mâncăruri delicioase mai complexe.

Printre garniturile care îmi plac foarte mult alături de cârnați proaspeți la cuptor la loc de frunte sunt cartofi piure și cartofi pai, dar și alte garnituri se potrivesc foarte bine cum ar fi mâncare de gulii cu smântână, mâncare de mazăre verde ardelenească, varză dulce scăzută în stil ardelenesc sau fasole galbenă scăzută, ca să le enumăr doar pe cele pe care le prepar cel mai des.

Poftă bună la cârnați proaspeți la cuptor!

Vezi și cum să prăjești cârnați afumați la cuptor și să faci friptură de porc cu cârnați proaspeți la cuptor!

Mai multe informații despre diverse tipuri de cârnați sunt disponibile aici (în limba engleză).

Abonează-te la YouTube!