Paștele este una dintre cele mai importante sărbători creștine. Cu toate acestea, Paștele nu este doar un eveniment religios, ci și o ocazie de a te bucura de multe rețete de miel și alte delicatese culinare la masa de Paști festivă.

În multe țări, unul dintre ingredientele principale folosite la prepararea mâncării pentru masa de Paște este mielul. Deoarece Paștele este sărbătorit în prima parte a anului, este disponibilă fabuloasa carne de miel de primăvară. Mielul de primăvară oferă cea mai delicată carne, deoarece nu are timp să acumuleze grăsime și, de aceea, are un gust fantastic!

Mielul de primăvară este unul dintre ingredientele mele preferate pentru a găti mâncare nu doar pentru masa de Paște, ci și de-a lungul întregului sezon de primăvară. Nu e nevoie să menționez că îmi place carnea de miel în orice fel, inclusiv sub formă de ciorbă, friptură, papricaș, șnițel și așa mai departe.

Rețete de Miel pentru Masa de Paște

Rețete de Miel pentru Masa de Paște oferite de www.retetedecasa.com
Rețete de Miel pentru Masa de Paște oferite de www.retetedecasa.com

Mai jos sunt câteva dintre rețetele de miel pe care le folosesc cel mai des pentru masa de Paște. Lista mea include rețete de ciorbă de miel, rețete de friptură de miel, rețete de papricaș de miel, rețete de șnițel de miel și altele.

1. Ficat de miel prăjit cu ceapă verde

Ficat de Miel Prăjit cu Ceapă Verde
Rețete de Miel – Ficat de Miel Prăjit cu Ceapă Verde

Aceasta este o rețetă de aperitiv, dar ficatul de miel prăjit poate fi servit și ca mâncare principală. După cum am menționat mai sus, mielul de primăvară are o aromă foarte delicată, iar ficatul său nu face excepție.

Pe scurt, ficatul se taie cubulețe și se prăjește împreună cu ceapa de primăvară tocată. Acesta este un aperitiv excelent pentru a vă răsfăța oaspeții care se alătură mesei dvs. de Paști. Vezi cum se face ficat de miel prăjit cu ceapă verde!

2. Ciorbă de miel a la grec

Ciorbă de Miel a la Grec
Rețete de Miel – Ciorbă de Miel a la Grec

Ciorba are origini grecești și este una dintre cele mai gustoase supe de miel pe care le-ai gustat vreodată! Carnea fragedă de miel este fiartă cu legume și rafinată cu smântână și aromă de lămâie – la asta te poți aștepta atunci când gătești această rețetă de supă de miel! Vezi cum se face ciorba de miel a la grec!

3. Ciorbă de miel ardelenească cu găluște

Ciorbă de Miel Ardelenească cu Găluște
Rețete de Miel – Ciorbă de Miel Ardelenească cu Găluște

Multe rețete ardelenești sunt incluse în rețetele mele de mâncare preferate. Ciorba de miel ardelenească este extrem de delicioasă și include, pe lângă carnea de miel de primăvară fiartă, legume și găluște de făină.

Trebuie să încerci această supă pentru a savura una dintre cele mai bune rețete de ciorbă de miel pe care le-ai gustat vreodată! Vezi cum se face ciorbă de miel ardelenească cu găluște!

4. Papricaș de miel

Papricaș de Miel
Rețete de Miel – Papricaș de Miel

Papricașul este una dintre cele mai populare rețete de mâncare din Ardeal. Probabil ai auzit de papricaș și poate chiar ai avut ocazia să guști cea mai cunoscută versiune a sa, papricaș de pui.

Poate că nu ști asta, dar papricașul poate fi gătit și cu carne de miel. Rezultatul final este o combinație perfectă de carne de miel fiartă, bulion aromat și găluște de făină, tipice pentru acest tip de tocăniță ardelenească. Vezi cum se face papricaș de miel!

5. Șnițel de miel

Șnițel de Miel cu Pesmet
Rețete de Miel – Șnițel de Miel cu Pesmet

Te-ai gândit vreodată că poți face șnițel din carne de miel? Probabil că nu! Îți voi arăta cum să gătești șnițel de miel cu pesmet, un fel care se va transforma într-unul dintre cele mai bune mâncăruri pe care le-ai gustat vreodată!

Imaginează-ți doar câteva cotlete de miel fragede sau niște felii subțiri de pulpă de miel acoperite cu un strat crocant de pesmet! Nu m-ar surprinde dacă ai începe deja să salivezi la descrierea pe care am făcut-o! Vezi cum se face șnițel de miel!

6. Friptură de miel cu vin și rozmarin

Friptură de Miel cu Vin și Rozmarin
Rețete de Miel – Friptură de Miel cu Vin și Rozmarin

Bucătăria greacă oferă multe rețete de miel excepționale deoarece mielul este unul dintre cele mai populare alimente din această țară. Care ar putea fi o modalitate mai bună de a găti mielul decât în cuptor cu vin roșu și rozmarin?

Am încercat de mai multe ori acestă uimitoare rețetă de friptură de miel și de fiecare dată mi-a plăcut foarte mult! Vei pune pe masa de Paște carne de miel fragedă combinată cu arome de rozmarin și vin – acesta este rezultatul final când gătești această rețetă de miel! Vezi cum se face friptură de miel cu vin și rozmarin!

7. Friptură din pulpă de miel cu sos de roșii

Friptură din Pulpă de Miel cu Sos de Roșii
Rețete de Miel – Friptură din Pulpă de Miel cu Sos de Roșii

Dacă nu ești fan al mâncării gătite cu vin, iată o altă rețetă de friptură de miel pe care să o gătești pentru masa de Paște sau pentru orice altă ocazie.

Orice tranșă de carne ai alege – pulpă de miel, spată de miel, cotlet de miel sau ceafă de miel, toate sunt gătite încet la cuptor cu sos de roșii și condimente și se transformă într-o friptură de miel la tavă cu sos extrem de fragedă și aromată. Cu siguranță, este una dintre cele mai bune metode de a găti carne de miel pe care ai încercat-o vreodată! Vezi cum se face friptură din pulpă de miel cu sos de roșii!

8. Friptură de miel la cuptor marocană

Friptură de Miel la Cuptor Marocană
Rețete de Miel – Friptură de Miel la Cuptor Marocană

Cauți o rețetă de friptură de miel la cuptor exotică și aromată? Acestă rețetă marocană este una dintre cele mai gustoase feluri cu carne de miel pe care o poți găsi! Frageda carne de miel marinată este gătită la cuptor la temperatură scăzută, iar rezultatul este o friptură de miel prăjită lent care te va face să ceri o a doua porție chiar dacă mielul nu este printre felurile tale favorite de mâncare!

Nu doar că este foarte gustoasă, dar această rețetă de miel este foarte ușor de făcut și necesită ingrediente destul de simple pentru a pregăti o masă de Paște demnă de un gurmand. Vezi cum se face friptură de miel la cuptor marocană!

9. Friptură de miel la cuptor cu vin și hrean

Friptură de Miel la Cuptor cu Vin și Hrean
Rețete de Miel – Friptură de Miel la Cuptor cu Vin și Hrean

Aceasta este o altă rețetă de friptură de miel la tavă foarte aromată pe care să o servești la masa de Paște. Cele mai bune tranșe de carne de miel pentru a găti friptură includ pulpă de miel, spată de miel, gât de miel și cotlet de miel.

Pe scurt, carnea de miel este marinată cu hrean și mai multe condimente, apoi este gătită lent în cuptor la temperatură scăzută în vin.

Rezultatul final este o mâncare uimitor de gustoasă, care îi va mulțumi, probabil, chiar și pe cei mai critici gurmanzi care ți se vor alătura la masa de Paște! Vezi cum se face friptură de miel la cuptor cu vin și hrean!

Indiferent de rețeta sau rețetele de miel alese de tine, te asigur că mâncarea pe care o vei găti va fi gustoasă, fragedă și plină de arome. Drept urmare, familia și oaspeții tăi vor fi fermecați și cu toții vă veți bucura de o masă de Paște de poveste!

Sărbători Fericite de Paște tuturor celor care urmăresc www.retetedecasa.com și mult spor la prepararea mâncărurilor și prăjiturilor cu care vei încărca masa de Paște!

Apropo, ție care rețete îți plac cel mai mult? Scrie pe pagina noastră de Facebook părerea ta despre cum vei pregăti casa de sărbătorile pascale și ce fel de mâncare și prăjitură vei prepara!

Mai multe despre masa de Paște poți citi aici (în limba engleză).

Abonează-te la YouTube!